» Bejelentkezés

E5vös Táborvonat

A tábor

Az alábbiakban archív adatok láthatók. 2013 óta az E5vös Táborvonat szünetel.

Itt néhány személyes tapasztalatot és praktikus jótanácsot szeretnék Veled megosztani az eddigi évek táborai alapján, hogy semmi (na jó, ne túl sok minden) érjen meglepetésként a tantáborban, ha még nem jártál ott!

Mit hozz a táborba?

Ahogy a megbeszélésen is elhangzott, a diákigazolványon és a TB kártyán kívül alapfelszerelés még a személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyi igazolvány vagy útlevél vagy jogosítvány) illetve a vonaton egyéb kedvezményre jogosító igazolvány, ha van. Magába az Eötvös Táborba (a hatályos jogszabályoknak megfelelően) szükséges még 3 napnál nem régebbi orvosi igazolás arról, hogy közösségbe mehetsz, illetve ágyneműhuzat. Előbbi háromra/négyre bármikor szükséged lehet, utóbbi kettővel pedig vigyázz, mert a meglétüket a Táborvezetőség bármikor ellenőrizheti!

A szaktárgyi foglalkozásokra szinte biztos, hogy szükséged lesz papírra és íróeszközre, viszont a szakcsoportvezető tanárok esetleg mást is meghatározhatnak.

Milyen lesz a táborban?

Nagyon kellemes. A szaktárgyi foglalkozásokat az iskola legjobb tanárai vezetik, bennük biztosan nem fogsz csalódni. Viszont készülj fel előre, hogy a legtöbb tanár valóban tanulmányi táborba jön, tehát el fogják várni, hogy például megírd a házidat, készülj a következő alkalomra. Lesznek közösségi programok is: eddig ez vetélkedőket, játékokat, előadásokat, közös zsíroskenyerezést és gitározást-éneklést jelentett, idén is hasonlókra számíthatsz.

A Tábor területéről szabad a kijárás, egészen este 8-ig. (Az viszont örök rejtély, hogy reggel hánytól kezdve lehet újra, reggel 6-tól tapasztalat szerint már biztosan próbálkozhatsz.) Ne nagyon ejtsen kísértésbe a Tábor Balaton felőli kijárata, mert könnyen elkaphatnak! 10 óra után (a hatályos jogszabályoknak megfelelően) már nem szabad zajt kelteni, ezért a Táborvezetőség mindenkit a szobájába fog parancsolni. A Táborvezetőség nem szeretné, ha nagyon fáradtak lennétek reggel, így 11-kor a lámpát is leoltják majd a szobákban. Reggel 8 körül pedig kegyetlenül ébresztő lesz, hogy ne teljen haszontalanul a nap!

Milyen lesz a kaja?

Nos, ha ettél már KFC-ben, akkor tudod, milyen kaja nem lesz. Itt a szokásos menza-jellegű ételekre számíthatsz, de persze nem kell a lehető legrosszabbra gondolni. A reggeli valami egyszerűbb, az ebéd és a vacsora általában főttétel (a fizikásoknak: nem főtétel). Aki szeretne, általában vegetáriánus menüt is rendelhet (de ezt még jóval a tábor előtt jelezni kell).

Ha valami kiegészítő élelmet, vagy bármit mást szeretnél vásárolni, akkor a közelben 2 kis üzlet is van, amik ugyan meglehetősen drágák, mert csúnyán kihasználják a rendkívül kiszolgáltatott helyzeteteket. (Merészebbek átugorhatnak vonattal Fonyódra a Sparba - alacsony árak, nagy választék!)

Milyenek a szobák?

Igazából apartmanokról van szó, mindegyik kétszintes, van bennük fürdőszoba, illetve kis közös helyiség hűtővel és TV... nélkül. Körülbelül 6-7-en fértek el egy ilyenben, ami nem mindig a legnagyobb kényelmet jelenti, de olyan igazi tábor-feelingje van. A beosztást helyben készítik el, és többnyire mindenki oda szokott kerülni, ahová szeretne. A tisztaságra nektek kell ügyelnetek, amiért olykor-olykor a Táborvezetőség piszkálni is fog titeket, utolsó nap pedig mindenképp tisztán és rendben kell visszaadnotok az apartmanokat. (Ehhez kapcsolódik, hogy az átadásnak kb. 11-ig meg kell lennie, így néhány órát már fedél nélkül lesztek kénytelen eltölteni.)

Érezd jól magad, jó szórakozást és persze kellemes tanulást a táborban!